Je inbouw houthaard op maat gemaakt door Schouwen André

Je inbouw houthaard op maat gemaakt

De inbouw van een houthaard zorgt ervoor dat jouw leefruimte helemaal af is! Denk maar aan het knisperend geluid dat je hoort: Het is als een synoniem voor sfeer en gezelligheid. Inbouwhaarden op hout zijn kachels die ingebouwd worden in de muur, de wand of die voorzien zijn van een ombouw. Dit vergroot het ruimtelijk gevoel van de plek waar je vertoeft. Schouwen André, de vlammenvormgever, biedt houthaarden aan in verschillende stijlen en prijsklassen.

Met een inbouw houthaard verwarmen

Een inbouw houthaard vinden we bij Schouwen André zeker de moeite waard om te overwegen. Meerdere openingen zorgen er namelijk voor dat de warmte makkelijk naar je leefruimte wordt verplaatst. Het is een goede methode om jouw plekje op een kostenbesparende manier te verwarmen. Met andere woorden, de inbouw houtkachel een hoog profijt. Daarnaast zorgt deze haard voor een luxueuze touch in huis.

Het verschil tussen een (inbouw) houthaard en een gashaard?

Tegenwoordig is het verschil tussen een inbouw houthaard en een gashaard steeds kleiner. De ongelijkheid in het rendement is ten eerste minder groot dan vroeger. De uitstoot van fijn stof is ten tweede beperkter geworden. Dit doordat wij rekening houden met vernieuwde ontwerpen en een goede isolatie. Als je graag een inbouw houthaard wil is het namelijk belangrijk dat er een bestaand rookkanaal is of dat er een mogelijkheid is om er eentje te plaatsen. Wanneer je hier niet zeker van bent, kan je ons altijd contacteren. Wij bekijken dan de mogelijkheden.

De inbouw van een houthaard in Balen

Als specialisten raden wij het aan om te kiezen voor de inbouw van een houthaard. Een groot voordeel is namelijk dat de kachel strak in de wand wordt geplaatst. Je kan kiezen uit verschillende stijlen zodat het één geheel vormt met jouw interieur. Daarnaast kan je de voorkeur geven aan een verticaal, vierkant of horizontaal model. Tegenwoordig is er altijd wel een haard die aansluit bij jouw interieur. Wij kunnen je begeleiden naar een inbouw houthaard die past bij jouw woning. Er zijn verschillende realisaties die je kan komen bekijken in onze toonzaal of op de website.  Op deze manier krijg je een idee van wat je graag zou willen.

Inbouw houthaard

Zelf je inbouw houthaard plaatsen?

Bij het plaatsen van een inbouw houthaard komt meer kijken dan de meeste mensen in het eerste opzicht denken. Heb je bijvoorbeeld over de volgende vragen al nagedacht:

  • Beschik je over een rookkanaal? En is deze geschikt voor een inbouw houthaard?
  • Hoe zijn de verbindingen van jouw rookgasbuizen?
  • Is je vloer hittebestendig?
  • Is er sprake van voldoende ventilatie?
  • Hoe onderhoud ik mijn ingebouwde houthaard?
  • Beschikt de gekozen houtkachel over voldoende vermogen?
  • Hoe zit het met de regels in je gemeente over het bezitten van een houthaard?

Dit zijn slechts enkele vragen die wij ons stellen bij het plaatsen van een ingebouwde houthaard. Twijfel je na het lezen van wat hierboven staat nog of je de houtkachel zelf wilt inbouwen? Aarzel dan niet om ons te contacteren. Je kan met een gerust hart de inbouw aan ons toevertrouwen, tegen een uitstekende prijs.

Interieurwerken door Schouwen André te Balen

Zou je graag je houthaard verwerken in een kast op maat? Wij kunnen helpen met een opfrisbeurt voor jouw interieur. Schouwen André heeft ervaring in afbraakwerken, interieurwerkzaamheden, schilderwerken en kleur- en lichtadvies. Alle werkzaamheden worden bovendien uitgevoerd in eigen beheer. Wat jij graag wilt, daar zorgen wij voor! Het is voor ons immers erg belangrijk dat jouw nieuwe of opgefriste inbouw houthaard prachtig tot zijn recht komt. Dit doel willen wij samen met jou bereiken.  

Schouwen André, de vlammenvormgever die je zoekt

Schouwen André is een ervaren bedrijf dat al 3 generaties met een passie voor jou aan de slag gaat. Wij staan bekend als dé vlammenvormgever in Balen en omstreken. Een inbouw houthaard plaatsen is voor ons dagelijkse kost. Aanvullend kunnen wij interieurwerken uitvoeren. Bij Schouwen André ben je aan het juiste adres voor alles wat met inbouw houthaarden te maken heeft.

Wij streven altijd naar het beste voor onze klant en werken alleen met topmaterialen. Onszelf continu blijven uitdagen is de norm. Alleen zo kunnen wij jou een inbouw haard bieden met een hoge afwerkingsgraad!

Zit je met nog vragen of wil je graag vrijblijvend advies van onze professionele vlammenvormgevers? Dan kan je ons telefonisch bereiken. Je bent ook welkom in onze toonzaal om verschillende modellen te bekijken of een van onze experten te spreken. Tot dan!