Gashaard kopen bij Schouwen André? Dat valt meer dan mee!

Gashaard kopen bij Schouwen André? Dat valt meer dan mee!

Gashaarden zijn gezellig, mooi en supermakkelijk in gebruik. Met één druk op de knop, of zelfs via een app, kan jij genieten van een mooie en warme haard. Bij Schouwen André bieden we gashaarden in verschillende stijlen en prijsklassen aan. Voor ieder wat wils dus! Ontdek hier alles wat je moet weten alvorens je een gashaard aanschaft.

Gashaarden krijgen een 10/10 voor sfeer en gezelligheid

Voor je gashaard opwarmen tijdens de koude winterdagdagen, of zelfs wanneer er eens een mindere dag in de zomer valt? Heerlijk toch! Je zou misschien denken dat een gashaard minder gezellig is dan een houtkachel, maar niets is minder waar. De dag van vandaag kan je het verschil in vlammen amper nog opmerken. Bovendien brengt een gashaard tal van voordelen met zich mee, die we graag kort voor je op een rijtje zetten: 

o   Er zijn bij het plaatsen van een gashaard heel wat mogelijkheden qua uiterlijk. Zo kan je kiezen voor een haard die een houtkachel imiteert, of bijvoorbeeld voor een moderne look met steentjes gaan. Alles kan, en dankzij de verschillende stijlen past een gashaard in elk interieur.

o   Een gashaard heeft relatief weinig onderhoud nodig.

o   Een haard op gas is gebruiksvriendelijk: met slechts 1 druk op de knop kan jij genieten van een mooie haard.

o   Een gashaard is natuurlijk aangesloten op een gasleiding. Je bent dus altijd voorzien van brandstof.

o   Doordat je rechtstreeks van de leiding gas krijgt, heb je ook geen last van assen of afval zoals bij een hout- of pelletkachel.

o   Moderne gashaarden hebben een hoog rendement en zijn dus minder belastend voor het milieu. Een win-winsituatie!

 Voel je je geïnspireerd en wil je alvast een voorsmaakje van onze verwezenlijkte projecten? Bekijk dan hier onze realisaties! Heb je wel interesse in een mooie haard, maar ben je niet zeker of een gashaard wel wat voor jou en je woning is? Geen probleem, wij luisteren graag naar je behoeften en komen daaraan tegemoet met een oplossing op maat die bij je past.

De verschillende types gashaarden

Bij Schouwen André vind je diverse soorten gashaarden. Keuzestress? Geen paniek! Niet alleen adviseren wij jou indien gewenst uitgebreid tijdens een vrijblijvend gesprek, we leggen het grootste verschil in gashaarden vandaag al even kort voor je uit. Gashaarden worden namelijk onderverdeeld in twee grote groepen: open verbranding en gesloten verbranding. Maar wat is het verschil nu juist? 

o   Gashaarden met een gesloten verbrandingssysteem halen de nodige zuurstof van buiten. De rookgassen worden dan weer via een pijp langs binnen afgevoerd. Voor dit systeem heb je dus geen schoorsteen nodig. Een gesloten verbrandingssysteem verhoogt ook de veiligheid, aangezien het afgesloten is door glas.

 o   Haarden met een open verbrandingssysteem halen hun zuurstof uit de ruimte waar je gashaard zich bevindt. De rookgassen worden dus via een apart kanaal terug naar buiten gevoerd. Het kanaal voor de rookgassen is maar 10 cm groot, waardoor de haarden makkelijk geplaatst worden zonder al te grote verbouwingswerken.

Safety first bij Schouwen André

 Een gashaard kopen is bovendien ook op vlak van veiligheid een duurzame investering. Want ondanks dat de traditionele haard erg sfeervol is, kan deze ook gevaarlijk zijn. Zeker wanneer kinderen in de buurt komen van het vuur of wanneer je je houtkachel wilt aansteken. Een ongeluk is snel gebeurd, en met een gashaard kun je op zeker spelen. Je steekt je kachel aan met één druk op de knop. Makkelijk toch?

Inbouw gashaard in houten muur

Hoe zit het met het onderhoud van mijn gashaard?

Ook op vlak van onderhoud heb je met een gashaard van bij Schouwen André allesbehalve te klagen. Bij een houtkachel of pelletkachel moet je immers wekelijks je kachel onderhouden en schoonmaken. Een gashaard daarentegen, moet maar één keer per jaar onderhouden worden. Zijn er toch problemen bij je gashaard, dan is stof meestal de boosdoener. Zit er teveel stof bij de waakvlam, dan zal je kachel minder goed branden. Laat je gashaard dus één keer per jaar onderhouden door een professional, om zo de levensduur te verlengen. Maak je echter geen zorgen: kom je tot bij ons voor je nieuwe haard, dan drukken we je alle noodzakelijke info op het hart en geven we je professioneel advies op maat!

Wij zitten graag met je samen voor jouw gashaard!

Wens je nog wat meer informatie over onze gashaarden of had je graag een keertje vrijblijvend met ons samengezeten om de mogelijkheden te overlopen? Neem dan gerust contact met ons op voor een afspraak! Onze experts, die al actief zijn in de sector sinds de jaren 60, helpen je met veel plezier verder. En wie weet mogen wij jouw woning binnenkort voorzien van een sfeervolle gashaard!